De techniek staat voor niets, zeker in deze tijd. Er worden iedere dag nieuwe mogelijkheden ontwikkeld, vooral op het gebied van ICT.

Eén van deze mogelijkheden is virtual reality. Het werd veel gebruikt bij gaming, maar het kent nog veel meer toepassingen. Zo kan er in de medische werled gebruik van gemaakt worden bij operaties, waarbij een specialist op afstand mee kan kijken.

Ook dichter bij de deur zijn er veel mogelijkheden: bijvoorbeeld in de dagelijkse praktijk van je makelaarskantoor. Waar je klanten het eerst met rondleidingen moesten doen, en enkele foto’s, kunnen ze nu op het internet een huis via veel fotomateriaal bezichtigen. En met behulp van virtual reality wordt zo’n bezichtiging bijna levensecht.

Op ieder gewenst moment een bezichtiging

Een groot voordeel van virtual reality is, dat er geen limiet is wat betreft de tijd. Er hoeft geen afspraak voor worden gemaakt, de klant kan een huis op ieder moment dat het hem uitkomt, bezichtigen. Het enige dat jij hoeft te doen, is even de foto’s en video’s te uploaden. Een virtual reality app is zeer eenvoudig te maken en bedienen, en dit uploaden zal je dus niet veel tijd kosten.

Klanten onthouden virtual reality beter, doordat de beleving realistischer is. Klanten kunnen ook inzoomen op een deel van het huis, dat ze beter willen bekijken. Zo’n bezichtiging blijft langer in het geheugen hangen.

Jij bepaalt de inhoud

Een ander groot voordeel van het gebruik maken van een app is, dat jij kunt bepalen hoe de inhoud eruit komt te zien. Je kunt bijvoorbeeld je eigen logo en huisstijl toevoegen. Je beheert zelf het content. Je kunt de meest voordelige hoeken van een huis laten zien, en er zo een heel mooi beeld neerzetten. Met behulp van stereoscopische afbeeldingen (één voor het linker oog en één voor het rechter oog) maak je de beelden nog realistischer. Door het toevoegen van audio wordt de ervaring nog beter.  En door gebruik te maken van ondertiteling kunnen ook je buitenlandse klanten optimaal gebruik maken van je app.

Virtual reality marketing

vr app laten bouwenVoor je marketing opent zo’n 360 graden applicatie natuurlijk een wereld aan perspectief. Je kunt het huis virtueel aanpassen aan de wensen van de klant, zodat deze veel meer mogelijkheden ziet, waar hij anders misschien af zou haken. Een app kan op een smartphone gezet worden, wat natuurlijk voor marketing doeleinden geweldig is.

Kijk eens rond bij een bedrijf dat je de mogelijkheden kan laten zien, om een goed beeld te krijgen!