Uiteten in Amsterdam

Uiteten in Amsterdam met een groep: waar moet je op letten?

mei 22, 2017

by — Posted in Eten & drinken

Ga je met een groep mensen naar Amsterdam, om de stad te bezichtigen, een voorstelling of museum te bezoeken, of gewoon de stad onveilig te maken? Dan zul je het bezoek vast af willen sluiten met een gezellig etentje met de hele groep.

Nou zul je daarvoor niet heel hard hoeven zoeken als je een kleine groep hebt, zeker niet als je op tijd reserveert, maar vanaf een groep met meer dan vijfentwintig personen kun je niet overal terecht.

Ook zul je op zoek zijn naar een omgeving waar je echt gezellig kunt zitten, en waar het diner wel enigszins betaalbaar is.

Heb je echt een hele grote groep, dan moet je op zoek naar een groot restaurant in Amsterdam.

Groot restaurant

Natuurlijk zijn er in Amsterdam allerlei restaurants te vinden, naar ieders smaak, dieet, en voorkeur. Zo zijn er ook redelijk wat grote restaurants. Soms op heel verrassende plekken. Zo zul je een groot restaurant misschien in een buitenwijk zoeken, of op het industrieterrein. Je zult misschien op zoek gaan naar een pand dat er echt reusachtig uitziet.

Toch is het niet nodig, op buitenissige plaatsen te zoeken of een verbouwd industrieel pand te vinden. Een grachtenpand in het centrum kan al genoeg ruimte bieden. Je moet bedenken dat die grachtenpanden vroeger gebouwd werden voor de welgestelden, die diners aan huis hielden voor grote groepen. Oorspronkelijk zijn deze panden dus al gebouwd om veel mensen te herbergen.

Bijzondere sfeer

Naast dat er genoeg plek moet zijn, en het restaurant de capaciteit moet hebben om een grote groep op te vangen is het uit eten gaan met een groep extra leuk, als je in een bijzondere sfeer gaat eten. Bourgondisch genieten, bijvoorbeeld, meteen keur aan verschillende hapjes, waar je gezamenlijk van kunt proeven. Of een flamboyante avond, waar ieder zeker aan zijn trekken zal komen. Bijzondere gerechten, met namen op het menu waarvan je staat te watertanden.

Andere wensen

UitetenIn een grote groep, waar je met veel verschillende mensen te maken hebt, zullen de wensen uiteen lopen. Het is belangrijk om, bij het uitkiezen van het restaurant waar je gaat eten, na te gaan of er in ieder geval met dieetwensen en allergie├źn rekening gehouden kan worden. Een zorgvuldig overleg over het menu, en eventueel een voorkeuze uit de gerechten die geserveerd worden is wel zo plezierig. Veel mensen willen graag eten wat ze gewend zijn, ander mensen juist weer niet, want dat kunnen ze thuis ook wel krijgen. Je zou dan misschien de Vlaamse keuken eens uit kunnen proberen, die is niet heel afwijkend, maar toch wel weer bijzonder genoeg.

Kom gezellig eten bij restaurant Amsterdam