Op plaatselijke en regionale radiozenders als Radio Oost, Enschede FM of FC Twente Radio kunt u er niet meer omheen: regelmatig is er een opvallende commercial te horen die gaat over een Italiaanse schilder in Enschede. Daar gaan we het vandaag over hebben in ons blog van opvallende en creatieve reclames.

Bij het horen van de aanduiding Italiaanse schilder Enschede zult u al gauw denken aan een klassieke grootmeester in de schilderkunst uit Italië die naar Twente is verhuisd. Is er dan echt een nieuwe Michelangelo, Leonardo da Vinci of Andrea del Verrocchio in de Twentse klei neergestreken? Heeft kunstacademie de AKI opeens een uitzonderlijk mediterraan studietalent binnengehaald die zijn kwasten net even wat strakker hanteert dan elke Nederlandse evenknie? Of gaat het om een nieuwe editie van de druk bezochte exposities rondom Italiaanse Renaissance in het Rijksmuseum Twenthe?

Opvallende schilder uit Italië in Enschede

In werkelijkheid gaat de commercial over een schildersbedrijf die de zo geroemde Italiaanse kwaliteit en verfijnd gevoel voor vormen en kleuren hoog in het vaandel heeft staan. Een Italiaanse schilder in Enschede die niet met de spreekwoordelijke Franse slag of Deutsche Gründlichkeit werkt, maar een schilderklus eruit laat zien als een klassieker uit de fabrieken van Alfa Romeo.

Het reclamebureau van de Italiaanse schilder uit Enschede haalt alles ter vergelijking aan waarom wij Nederlanders zo houden van alles uit dit zonnige land, met zijn heerlijke keuken, pittoreske dorpjes, klassieke bouwkunst en niet te vergeten de vele goede schilders. Vergelijkbaar met een Ferrari biedt dit schildersbedrijf in Twente een hoge snelheid, maar kleurt daarbij net als de vele schildertalenten alles netjes binnen de lijntjes. Maar ook voor behangen kun je bij deze schilder terecht. Precies zoals elke klant van een schildersbedrijf in Enschede dat wenst.

Nu de commercial van de Italiaanse schilder in Enschede ‘viral’ gaat, zal het komende jaar elke steiger in Twente groen-wit-rood kleuren!