Wie op het punt staat nieuw bestek aan te schaffen, wil natuurlijk topkwaliteit. Goed bestek is een forse investering, maar dan heeft u ook iets in huis gehaald waar u uw verdere leven mee vooruit kan. Om jarenlang probleemloos te kunnen genieten van bestek dat langdurig goed blijft en een prachtig design heeft, is een juiste oriëntatie belangrijk. Daarom stellen we u hier op de hoogte van de drie beste bestek merken.

Natuurlijk ligt het er aan welke bestekdelen u zoekt, moeten er bijvoorbeeld gebaksvorkjes zijn inbegrepen? Ook de hoeveelheid is van belang voor de precieze set die u kiest en het prijskaartje dat daaraan hangt. Veel besteksets zijn 24-delig, maar naast deze basisuitrusting zijn er ook standaarden van 32, 60, 89 of 100.

Als eerste en belangrijkste onder de drie beste bestek merken noemen we Sola. Dit familiebedrijf van de broers Gerritsen is in zijn oorspronkelijke vorm ontstaan in 1866. In de loop van tientallen jaren werd Sola hét kwaliteitsmerk bestek voor het hoger segment. We onderscheiden dit internationaal vermaarde bestekmerk in de Nederlandse tak van Sola en Sola Swiss. Voor Sola geldt dat het altijd ultieme topklasse is, of het nou gaat om design, materiaalkwaliteit, bedieningsgemak, eetcomfort en alle andere beoordelingscriteria. De betere horeca zweert bij dit merk bestek en ook op de particuliere markt is deze Sola bestekset zeer gewild.

De drie beste bestek merken zijn alle van Nederlandse komaf

Een ander merk dat populair is bij professionals, hobbykoks of liefhebbers van kwaliteit en duurzaamheid in de keuken is het bestekmerk Richardson Sheffield. Dit bestekmerk is onderdeel van het bekende Amefa uit Apeldoorn en net als Sola staat het in heel Europa bekend als de degelijke Nederlandse topklasse in de wereld van bestek.

Het eveneens Nederlandse merk Keltum kan zich ook rekenen tot hoge kwaliteit bestek. De basis van dit bedrijf werd al gelegd in 1777. Tegenwoordig is Keltum geëvolueerd tot een ultramodern bedrijf voor de bovenkant van de markt, dat hoogwaardigheid en topdesign goed weet te combineren.