Wanneer u overweegt om een boek te drukken, dan is het verstandig om u eerst op de hoogte te laten stellen over welke druktechnieken er beschikbaar zijn. En welke technieken er passen bij de oplage en afwerking die uw boek zal hebben. Wanneer u op het internet kijkt, dan ziet u dat verschillende drukkers verschillende technieken aanbieden. Welke drukkerij en welke techniek zijn geschikt om uw boek te drukken? Ipskamp Printing biedt 3 verschillende druktechnieken aan. Welke techniek u voor kiest is afhankelijk van een aantal zaken, maar er vanuit gaan dat het boek drukken niet te duur mag uitvallen zullen wij hieronder uitleggen wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende technieken.

Uw boek drukken met de Offset druktechniek

offsetOngeveer twee derde van al het gedrukte materiaal tegenwoordig wordt gedrukt met de Offset druktechniek. Dit omdat in grote oplages er eigenlijk geen methode is die betaalbaarder is en die ook nog een fantastisch resultaat geeft. Ipskamp Printing biedt natuurlijk ook offset druk aan om uw boek te drukken. Echter liggen de opstart kosten van de Offset techniek relatief hoog, wat betekent dat u een grote oplage zal moeten laten drukken om de opstartprijs te compenseren met de lage prijs per boek.

Uw boek drukken in kleine oplage

Voor kleine oplages biedt Ipskamp Printing 2 verschillende technieken. Voor deze technieken geldt dat de Premium Print het goedkoopste is, maar ook beperkt is in de afwerking. Dat betekent niet dat uw boek meteen minder mooi is, Premium Print is bijvoorbeeld bijzonder geschikt om een normaal boek te drukken. Premium Print en Offset druk zijn concurrerend rond een oplage van 500 exemplaren. Het alternatief is Premium Plus Print, een techniek die heel geschikt is voor afbeeldingen. Hierbij krijgt het eindresultaat is dan glossy-achtig. Het omslag punt om uw boek te drukken met Premium Plus Print of Offset druk ligt rondom een oplage van ongeveer 250 exemplaren.

Natuurlijk kan u altijd Ipskamp Printing om advies vragen omtrent het drukken van uw boek. Uw boek laten drukken in groteĀ of kleine oplage? Neem vandaag nog contact op met Ipskamp printing.