De beste wieldoppen voor kleine auto’s zijn wieldoppen die precies passen bij de wielen van de auto. De maat kunt u aflezen op de zijkant van de band. Deze begint met de breedte van de band in millimeters. Vervolgens wordt de verhouding hoogte/ breedte in percentage aangegeven. Dan staat er een R, B of D. Dit geeft respectievelijk ‘radiaalband’, ’gordelband’ en ‘diagonaalband’ aan. De meest voorkomende is de radiaalband. Dan wordt de velgmaat aangegeven, gevolgd door het maximum laadgewicht van de band en een code voor de maximum snelheid die de band aan kan.

De grootte van de wieldoppen wordt uiteraard bepaald door de velgmaat. Kleinere auto’s zullen meestal een kleinere inchmaat hebben.

Grotere velgen

Tegenwoordig is het een trend, om banden met groetere velgen onder een auto te zetten. Dit is mogelijk, let er alleen wel op dat u nooit meer dan twee inches hoger gaat dan dat aangegeven is als passend bij de auto. De velgmaat heeft invloed op de snelheid en de acceleratietijd van de auto. Voor de veiligheid is het dus aan te raden daarin niet met een te groot verschil te gaan werken.

Ook de kilometerteller zal zich anders gaan gedragen. Afstanden zullen opeens korter lijken dan eerder. Voor uw onkostendeclaraties en belastingaftrek is een kleinere wielmaat dus gunstiger. Maar ook hier moet u mee oppassen. Een te klein wiel verwerkt oneffenheden in het wegdek minder goed.

Ook heeft een andere wielmassa invloed op het massatraagheidsmoment en op het antiblokkeersysteem van de auto. Alles bij elkaar genomen is het aanhouden van de juiste wielmaat toch het beste.

Wieldoppen uitzoeken

WieldoppenWilt u nieuwe wieldoppen kopen, dan gaat u dus uit van de velgmaat van de auto, en eventueel van het merk en type van de auto. Dat laatste hoeft niet: er zijn ook universele wieldoppen te krijgen. U heeft keuze uit verschillende inch maten, zoals 14 en 15 inch wieldoppen. Een bijkomend voordeel van het uitzoeken van universele wieldoppen is dat er meer keus is in kleur en uitvoering. U kunt uw auto er heel erg mee oppimpen voor een relatief lage prijs.

Veel lager dan bijvoorbeeld het overspuiten van de auto zou kosten. Terwijl uw auto er wel weer een heel ander uiterlijk door krijgt en er nieuwer uitziet.

Wieldop.com voor uw nieuwe wieldoppen
Nieuwe wieldoppen zijn op het internet te bestellen. Kijkt u eens rond op de website van wieldop.com, dan ziet u een groot aanbod van wieldoppen in verschillende maten, kleuren en uitvoeringen. U zult er zeker passende nieuwe wieldoppen vinden!